Målbeskrivelse for K1

Forudsætninger:
Kravet til dette hold er at svømmeren skal kunne beherske alle fire stilarter, vendinger, startspring samt være stævnevant. Det forventes ligeledes at svømmeren er i rimelig kondition. For at svømme på dette hold skal være en klubbens hurtige svømmer, have en rimelig svømmedisciplin. Det forventes at svømmeren har lyst til at deltage i stævner da træningen i høj grad er målrettet dette.
Oprykning til dette hold sker individuelt og kun i samarbejde med cheftræner, hjælpetræner og svømmeren.

Målsætning:Der arbejdes med konkurrence elementet i svømning og der tager udgangspunkt i ”Aldersrelateret træning” Der arbejdes således videre fra ”Fun- damentals”, med balance, bevægelse, vejrtrækning og element skift, og svømmeren skal således lære at træne målrettet. Der vil blive arbejdet med individuelle stilanalyser på stilarterne. Der vil være fokus på udviklingen af det svømmetekniske og, men også udvikling af den aerobe såvel som den anaerobekapacitet (om end den anaerobe del vil udgør en mindre del. Der vil ligeledes være fokus på styrke og bevægelighedstræning i form af dryland øvelser og andre skadeforebyggende tiltag. Der arbejdes med pulstræning men også med fokus på finmotoriske. 

Der vil yderlige blive arbejde med analyse optage på video og arbejdes meget individuelt med rettelser samt egen udvikling og målsætning.


Sæson mål:
- Forsat udvikling og forbedring af teknikken og hastigheden
- Forbedre muskelstyrken i vandet
- Vi arbejder med at forbedre konditionen i vand og på land.
 
Forventninger:
- Stabilt fremmøde
- Kendskab til egen PR-tider¨.
- Man møder ikke skadet
- Man arbejde selvstændig med at forbedre sin egen kondition udenfor svømmehallen
 
Krav:
- Man har som minimum 3 bronze tid.
- Stævne deltagelse i minimum 7 stævner i sæsonen