Tilvænning

Holdet er for børn, som endnu ikke kan svømme, men som kan forstå og følge instruktørens anvisninger. De er klar til at lære og begå sig i vandet uden forældre.

•   Aldersgruppe: 3 – 5 år.
   •   Svømmetid: 45 minutter
   •   Bassintype: Lille bassin med 32 grader varmt vand
   •   Instruktørbesætning: 1 instruktør med 1-2 hjælpetrænere (Instruktør og hjælpeinstruktør er også i vandet sammen med børnene.)

Børnene har rig mulighed for at vænne sig til vandet og forberede sig på at lære at svømme. Vi har fokus på tilvænning og sikker omgang med vandet. På tilvænning opnår børnene fortrolighed med vandet gennem leg og svømmeøvelser. Børnene gennemgår relevante øvelser med henblik på de fire grundelementer: Elementskift, balance, bevægelse og vejtrækning.
Undervisningen bygger på læring gennem leg

-   At lære at flyde på mave og ryg uden bælte
   -   Udspring på benene fra kanten uden hjælp
   -   Dykning med hoved under vandet
   -   At kunne dykke hele kroppen under vandet.
   -   Svømme 12 - 15 m. med plade eller liggende på maven og ryggen

Svømmebriller anbefales (IKKE dykkermaske), badehætte anbefales til langt hår, eller sørg for at håret er sat med hår elastik. Der benyttes ikke svømmevinger, da disse besværliggør fri bevægelse og giver barnet en falsk tryghedsfornemmelse i vandet, i stedet benyttes 1-2 mavebælter. Husk at læse Varde Svømmeklubs forældreinfo