BOBLE

Bemærk: Svømmerens evner vil blive vurderet på svømmerens på EGET hold INDEN oprykning af træner for konkurrence og i samråd med svømmerens egen træner.

Forudsætning til dette hold:

Det forventes at svømmeren er fortrolig i vandet og behersker teknikken rimeligt til brystsvømning, crawl og rygcrawl. At man kan udføre et nogenlunde hovedspring samt kender grundteknikken til en saltovending og startspring. Det kræves en god svømmedisciplin og det forventes at svømmeren har lyst til at arbejde med at blive hurtigere i vandet og tager sin træning seriøst.

Endvidere at svømmeren påtænker at deltage i stævner og man har et stabilt fremmøde.

•   Aldersgruppe: 9 – 14 år
   •   Svømmetid: 3 gange om ugen: mandag 1.5 timer, onsdag 1.5 timer og fredag 1 time.
   •   Bassintype: Det store bassin på langs
   •   Instruktørbesætning: 1 instruktør + 1 – 2 hjælpe instruktører

Målsætning:

Der arbejdes med konkurrenceelementet i svømning med udgangspunkt i ”Aldersrelateret træning”  og de fire grundelementer; balance, vejrtrækning og bevægelse samt element skift. Vi arbejder på dette hold en hel del med vandføling og kropsbevidsthed i vandet, herunder individuelle stilanalyser på stilarterne. Der vil være fokus på udvikling af det svømmetekniske, styrke og bevæglighedstræning.

Derudover udvides kendskabet til butterfly, specielt med fokus på delfinbevægelsen. Vendinger og startspring / hovedspring finpudses. Ligeledes begynder vi at arbejde med at finpudse teknikken til brystsvømning. Der arbejdes med stævne tilvænning, program forståelse, samt mental træning til det at være konkurrence svømmere

Sæson mål:

• Forsat udvikling og forbedring af teknikken og hastigheden og konditionen.

• Forbedre muskelstyrken i vandet.

• Der vil blive mulighed for at snuse til konkurrence svømning i løbet af sæsonen.

• Arbejde på at lave en personlig træningsprogram og træne selvstændigt.

• Teknikken i stilarter brystsvømning, crawl og rygcrawl skal finpudses.

• Grundteknikken til fly introduceres.

• Starter og vendinger kommer på plads.

Svømmebriller anbefales(IKKE dykkermaske), badehætte til langt hår. Husk at læse Varde Svømmeklubs forældreinformation.