Nybegyndere

Det forventes at barnet er trygt ved vandet. Der kræves ikke svømmefærdigheder, men barnet skal være motiveret for indlæring og kan lide at være i vandet. Barnet kan bruge bælte på holdet.

•    Aldersgruppe: 4 – 6 år.
   •    Svømmetid: 45 minutter.
   •    Bassintype: Lille bassin med 32 grader varmt vand
   •    Instruktørbesætning: 1 instruktør med 1-2 hjælpetrænere.(Der vil være instruktør på kanten og hjælpeinstruktør i vandet.)

At udvikle basale svømmefærdigheder: elementskriftet (udspring, fra land til vand), vejrtrækning (dykning), balanceøvelser (flyde) og bevægelse. Rygcrawl og crawl introduceres som de første stilarter. Der arbejdes desuden med benspark på maven samt delfinbevægelsen. Undervisningen bygger på læring gennem leg.

-    Lære at få hovedet og kroppen under vandet
   -    Lære at dykke efter ting eller lign. fra bunden i et dyk
   -    At kunne flyde på mave og ryg uden plade.
   -    Lave koldbøtter fra stor plade og ned i vandet.
   -    Svømme 12-15 m. rygsvømning med både arme og ben (tilnærmelsesvis rygcrawl)

Svømmebriller anbefales (IKKE dykkermaske), badehætte anbefales til langt hår, eller sørg for at håret er sat med hår elastik. Der benyttes ikke svømmevinger, da disse besværliggør fri bevægelse og giver barnet en falsk tryghedsfornemmelse i vandet, i stedet benyttes 1-2 mavebælter. Husk at læse Varde Svømmeklubs forældreinfo