Begyndere

Det forventes at barnet er lidt mere vandtilvænnet end nybegynder. Det forventes at barnet er tryg ved at få hovedet under vand samt er tryg med at flyde på ryggen. Det er vigtigt at barnet har lyst til at lære og kan lide at være i vandet. Barnet kan bruge bælte på holdet. Barnet skal kunne bevæge sig til varmen, da vi svømmer i det store bassin.

•   Aldersgruppe: 5 - 7 år
   •   Svømmetid: 45 minutter
   •   Bassintype: Stort bassin (Mandagshold på langs og onsdags hold lav ende)
   •   Instruktørbesætning: 1 instruktør med 1-2 hjælpetrænere (Der vil være instruktør på kanten og hjælpeinstruktør i vandet.)

Hovedformål med sæsoner er lære på crawl med vægt på teknik og tryghed i vandet. Videreudvikling af rygcrawl og delfinbevægelsen. Videre udvikle basale svømmefærdig så som at få hoved under vand og at dykke. Vi arbejder stadigvæk ud fra de basale svømmefærdigheder: elementskift (udspring), vejrtrækning (ind-og udånding), balance (i kropstillingen) og bevægelse. Undervisningen bygger på læring gennem leg, dog fylder den direkte svømmeundervisning omkring halvdelen.

- At komme af med bæltet for dem der stadig bruger det.
- Dykke ned med forover bøjer rotation.
- Hovedspring eller tilsvarende
- Baglæns og forlæns kolbøtter i vandet
- 25 m. crawl med vejrtrækning til siden.

Svømmebriller anbefales (IKKE dykkermaske), badehætte anbefales til langt hår, eller sørg for at håret er sat med hår elastik. Der benyttes ikke svømmevinger, da disse besværliggør fri bevægelse og giver barnet en falsk tryghedsfornemmelse i vandet, i stedet benyttes mavebælte. Husk at læse Varde Svømmeklubs forældreinfo.

(BO1) Begynder 5 - 7 år
Mandag 17:15-18:00 Varde svømmehal, Store bassin