TALENT- OG UDVIKLINGSHOLD

Bemærk: Svømmerens evner vil blive vurderet på svømmerens på EGET hold INDEN oprykning af træner for konkurrence og i samråd med svømmerens egen træner.

Forudsætning til dette hold:
Det forventes at svømmeren behersker teknikken rimeligt til crawl og rygcrawl. At man kan udfører et nogenlunde hovedspring samt kender grundteknikken til en saltovending. Det forventes samtidig at man tager sin træning seriøs og påtænker at deltage i stævner og man har et stabilt fremmøde.

Målsætning:

Der arbejdes her forsat med med udgangspunkt i fire grundelementerne balance, vejrtrækning og bevægelse samt element skift. Vi arbejder på dette hold en hel del med vandføling og kropsbevidsthed i vandet.
Derudover udvides kendskabet til butterfly, specielt med focus på delfinbevægelsen. Vendinger introduceres og startspring / hovedspring finpudses. Ligeledes begynder vi at arbejde med teknikken til brystsvømning. Der arbejdes med stævne tilvæning, program forståelse,  samt mental træning til det at være konkurrence svømmere

Sæson mål:
   -   Teknikken i stilarter crawl og rygcrawl skal finpudses.
   -   Grundteknikken til brystsvømning og fly introduceres og forsætte udvikling på disse
   -   Starter og vendinger kommer på plads.
   -   Der vil være mulighed for at snuse til begynder stævner i løbet af sæsonen
   -   Øge fokus på koordinering i stilarter

Der arbejdes med konkurrence elementet i svømning og der tager udgangspunkt i ”Aldersrelateret træning” Der arbejdes således videre fra ”Fun- damentals”, med balance, bevægelse, vejrtrækning og element skift, og svømmeren skal således lære at træne målrettet. Der vil blive arbejdet med individuelle stilanalyser på stilarterne. Der vil være fokus på udviklingen af det svømmetekniske og, men også udvikling af den aerobe såvel som den anaerobekapacitet (om end den anaerobe del vil udgør en mindre del. Der vil ligeledes være fokus på styrke og bevægelighedstræning i form af dryland øvelser og andre skadeforebyggende tiltag.

Der vil yderlige blive arbejde med analyse optage på video og arbejdes meget individuelt med rettelser samt egen udvikling og målsætning.

Der er et stævne krav om, at man som svømmer på dette hold  minimum deltager i 4 stævner igennem sæsonen.

Husk at læse Varde Svømmeklubs forældreinfo.

(109) Talent- og Udviklingshold
Mandag 18:00-19:30 Varde svømmehal, Store bassin Onsdag 18:00-19:30 Varde svømmehal, Store bassin
Alle instruktører: Mikkel Møller / Sara Christensen / Signe Hadrup Andersen /
Instruktør: Mikkel Møller / Sara Christensen / Signe Hadrup Andersen /
20.08.2018
12.06.2019
Der er på dette hold krav om forældre deltagelse. Er man official er det minimum 3 stævner man deltager i.
Tilmeld venteliste