2019 - 2020 01.08.2019  -  14.06.2020
Vejledning

Leg og tilvænning 2 - 4 år. (P&L)
Leg og tilvænning: 2 - 4 år
 
 
Forudsætninger:
Holdet er for børn som ikke har færdigheder inden for svømning, udover måske babysvømning.
Hvert barn har en voksen med i vandet.
 
 
Vejledende:
 • Aldersgruppe: 2 - 4 år
 • Svømmetid: 45 minutter  - som bliver fordelt på 30 min. undervisning og 15 min. frie aktiviteter guidet af instruktøren
 • Bassintype: Lille bassin med varmt vand.
 • Instruktørbesætning: 1 instruktør 
 
Formål:
Holdet er først og fremmest et tilvænningshold. Samvær og livsglæde med sit barn i det våde element, der introducere barnet til holdundervisning i svømmeskolen gennem svømmerelateret lege. Der bliver gået langsomt frem mod lette sjove svømmeøvelser sammen med en voksen i vandet, hvor barnet lærer at få hele kroppen under vandet gennem dykkeøvelser, hop fra kant, at svømme med plade eller aquaorm. Først og fremmest er lege i vandet et vigtigt element og alle øvelser er både nemme og sjove.
 
 
Sæsonens læringsmål:
 • At hoppe fra kanten i vandet uden hjælp.
 • At kunne dykke hele kroppen under vandet.
 • Flyde på mave og rygmed eller uden bælte.
 • Svømme 12-15 m. med plade eller lign. på maven eller ryggen.
 
Generelle informationer:
Svømmebriller er påkrævet (ikke dykkermaske), badehætte anbefales til langt hår, ellers sørg for at håret er samlet med hårelastik.  Der benyttes ikke svømmevinger, da disse hæmmer og besværliggøre fri bevægelse og giver barnet en falsk tryghedsfornemmelse i vandet, i stedet benyttes 1-2 mavebælter.
 
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Støtteholdet (ST)
Støtteholdet er for dig der gerne vil støtte op om Varde Svømmeklub, men ikke ønsker at blive våd.
Holdet er for alle aldre, størrelser, farver og køn. 
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Øvede (OE1)
Øvede

Forudsætninger:
Barnet skal kunne svømme uden bælte og være fortroligt med stilarterne crawl og rygcrawl. Barnet skal kunne svømme på 25 meter bane og kunne svømme på det dybe uden at blive nervøs for det. Barnet skal kunne lave hovedspring og skal kunne dykke mod bunden på det dybe, dog behøver barnet ikke at kunne komme helt ned til bunden

Vejledende:
• Aldersgruppe: 7 - 9 år
• Svømmetid: 45 minutter pr. uge
• Bassintype: Det store bassin på langs
• Instruktørbesætning: 1 instruktør + 1 – 2 hjælpe instruktører

Formål:
Der undervises forsat videre i teknikken til crawl og rygsvømning. Vi arbejder også med at opøve teknikker og forudsætninger for at blive gode svømmere. På holdet får barnet kendskab til brystsvømning og barnet vil begynde mere fokuserede øvelser til butterfly.
Vendinger introduceres og startspring/ hovedspring videreudvikles. Glæden ved svømning er i centrum. Når barnet er dygtigt nok, er der mulighed for at gå videre til talentholdet. Dog anbefaler vi at barnet går på holdet 2 sæsoner

Sæsonens læringsmål:
- Teknikken finpudses i crawl og ryg crawl
- Brystsvømning introduceres
- Butterfly læres i grov form
- Der arbejdes med 1-2 vendinger.
- Der vil blive mulighed for at snuse til konkurrence svømning i løbet af sæsonen.

Generelle informationer:
Svømmebriller anbefales (IKKE dykkermaske), badehætte anbefales til langt hår, eller sørg for at håret er sat med hår elastik. Husk at læse Varde Svømmeklubs forældre-information.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Babysvømning (Bab)

Babysvømning (0-1 år) 

 

Formålet med svømning for 0-1 årige er at gøre børnene fortrolige med vand lige fra de er helt små og styrke deres motoriske udvikling gennem leg og øvelser. Omklædningsrummet er ekstra opvarmet.


Fra sæson  2019  - har vi et nyt baby basin, som er 50 cm dybt, og 34 grader varmt.


Svømningen sammen med barnet vil styrke samværet/kontakten i familien og børnene opmuntres gennem leg til senere at lære at svømme. 1 voksen pr. barn er velkommen. Det kan være mor, far, eller bedsteforældre.


Det er forskelligt hvad der undervises i - alt efter hvor fortrolige babyerne er med vand.


Man kan starte på holdet så snart navlen er faldet af.


Husk svømmebleer til din baby. Disse bleer kan smides i blespanden i omklædningsrummet, i et forseglet pose.

 

Spørgsmål kan stilles på babysvomning@vardesvommeklub.dk.

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Begynder (Bø2)
Begyndere

Forudsætninger:
Det forventes at barnet er trygt ved vandet. Der kræves ikke svømmefærdigheder, men barnet skal være motiveret for indlæring og kan lide at være i vandet. Barnet kan bruge bælte på holdet.

Vejledende:
   •    Aldersgruppe: 4 – 7 år.
   •    Svømmetid: 45 minutter.
   •    Bassintype: Lille bassin med 32 grader varmt vand
   •    Instruktørbesætning: 1 instruktør med 1-2 hjælpetrænere.(Der vil være instruktør på kanten og hjælpeinstruktør i vandet.)

Formål:
At udvikle basale svømmefærdigheder: elementskriftet (udspring, fra land til vand), vejrtrækning (dykning), balanceøvelser (flyde) og bevægelse. Rygcrawl og crawl introduceres som de første stilarter. Der arbejdes desuden med benspark på maven samt delfinbevægelsen. Undervisningen bygger på læring gennem leg.

Sæsonens læringsmål:
   -    Lære at få hovedet og kroppen under vandet
   -    Lære at dykke efter ting eller lign. fra bunden i et dyk
   -    At kunne flyde på mave og ryg uden plade.
   -    Lave koldbøtter fra stor plade og ned i vandet.
   -    Svømme 12-15 m. rygsvømning med både arme og ben (tilnærmelsesvis rygcrawl)


Generelle informationer:
Svømmebriller anbefales (IKKE dykkermaske), badehætte anbefales til langt hår, eller sørg for at håret er sat med hår elastik. Der benyttes ikke svømmevinger, da disse besværliggør fri bevægelse og giver barnet en falsk tryghedsfornemmelse i vandet, i stedet benyttes 1-2 mavebælter. Husk at læse Varde Svømmeklubs forældreinfo
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Let øvede (Bø6)
Let øvede

Forudsætninger:
Holdet er for de børn der kan svømme uden bælte, har gennemgået begynder eller tilsvarende og der forventes et vist niveau. Barnet skal kunne dykke, lave forlæns og baglæns kolbøtter, springe fra kanten eks. hovedspring eller lignende.

Vejledende:
   •   Aldersgruppe: 6 - 8 år.
   •   Svømmetid: 45 min.
   •   Bassintype: Det store bassin
   •   Instruktørbesætning: 1 instruktør + 1 - 2 hjælpeinstruktører (Der vi l være instruktør på kanten og hjælpeinstruktør i vandet).

Formål:
At udvikle større færdigheder i crawl, rygcrawl og delfinbevægelsen. Desuden arbejdes med grundprincipperne i brystsvømning. Teknik afpudses med elementskifte, vejrtrækning, balance og bevægelse. Ind i mellem krydres undervisningen med leg, men undervisningen fylder mere på dette niveau næsten hele tiden ud. På dette hold bliver barnet sin egen konkurrent, da det vil opleve at jo mere barnet giver sig, jo mere kan det lære. Barnet vil opleve at blive mere sikkert i vandet og svømme gode meter uden pauser.


Sæsonens læringsmål:
- At kunne svømme balance ben (Ben med armene langs siden og korrekt rotation)
- At kunne svømme 200 meter og vise at man er en stabil svømmer.
- At kunne det basale omkring en salto vending samt evt. startspring.
- At kunne svømme 25 m. brystsvømning, samt 50 m. crawl og rygcrawl med rigtige vendinger.

Generelle informationer:

Svømmebriller anbefales (IKKE dykkermaske), badehætte anbefales til langt hår, eller sørg for at håret er sat med hår elastik. Husk at læse Varde Svømmeklubs forældreinformation.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Medley (Bø8)
Medley

Forudsætninger:
Der forventes at du kan begå dig i vandet samt være en stabil svømmer og at du har et anstændigt svømmeniveau, svarede til let øvede eller derover. Der kræves ikke de store tekniske færdigheder, da de stadigvæk til blive udviklet på dette hold. Men fokus ligger ikke mere kun på det tekniske. Det forventes dog at den givne undervisning bliver tager seriøs.

Vejledende:
 
   •   Svømmetid: 45 minutter pr. uge
   •   Bassintype: Det store bassin
   •   Instruktørbesætning: 1 instruktør

Formål:

For børn og unge, der ikke lyster konkurrencesvømning, men stadigvæk ønsker aktiviteter i vand. I sæsonen vil der blive arbejdet med alle 4 stilarter. Derudover vil der blive tilført alternative vand aktiviteter som vandpolo, livredning, udspring og lignende.

Generelle informationer:
Svømmebriller anbefales (IKKE dykkermaske), badehætte anbefales til langt hår, eller sørg for at håret er sat med hår elastik. Husk at læse Varde Svømmeklubs forældre-information.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Boble (BOB)
BOBLE

Bemærk: Svømmerens evner vil blive vurderet på svømmerens på EGET hold INDEN oprykning af træner for konkurrence og i samråd med svømmerens egen træner.

Forudsætning til dette hold:
Det forventes at svømmeren behersker teknikken rimeligt til crawl og rygcrawl. At man kan udfører et nogenlunde hovedspring samt kender grundteknikken til en saltovending. Det forventes samtidig at man tager sin træning seriøs og påtænker at deltage i stævner og man har et stabilt fremmøde.

Målsætning:

Der arbejdes her forsat med med udgangspunkt i fire grundelementerne balance, vejrtrækning og bevægelse samt element skift. Vi arbejder på dette hold en hel del med vandføling og kropsbevidsthed i vandet.
Derudover udvides kendskabet til butterfly, specielt med focus på delfinbevægelsen. Vendinger introduceres og startspring / hovedspring finpudses. Ligeledes begynder vi at arbejde med teknikken til brystsvømning. Der arbejdes med stævne tilvæning, program forståelse,  samt mental træning til det at være konkurrence svømmere    
 
 
Sæson mål:
   -   Teknikken i stilarter crawl og rygcrawl skal finpudses.
   -   Grundteknikken til brystsvømning og fly introduceres og forsætte udvikling på disse
   -   Starter og vendinger kommer på plads.
   -   Der vil være mulighed for at snuse til begynder stævner i løbet af sæsonen
   -   Øge fokus på koordinering i stilarter
   


Der arbejdes med konkurrence elementet i svømning og der tager udgangspunkt i ”Aldersrelateret træning” Der arbejdes således videre fra ”Fun- damentals”, med balance, bevægelse, vejrtrækning og element skift, og svømmeren skal således lære at træne målrettet. Der vil blive arbejdet med individuelle stilanalyser på stilarterne. Der vil være fokus på udviklingen af det svømmetekniske og, men også udvikling af den aerobe såvel som den anaerobekapacitet (om end den anaerobe del vil udgør en mindre del. Der vil ligeledes være fokus på styrke og bevægelighedstræning i form af dryland øvelser og andre skadeforebyggende tiltag.

Der vil, efter vudering, yderlige blive arbejde med analyse optage på video og arbejdes meget individuelt med rettelser samt egen udvikling og målsætning.
 
Holdet træner 3 gange om ugen så de kan forstå indsatsen er vigtig på vejen mod konkurrence svømning.
Vi vil op mod jul løbende vurdere svømmerne, således vi ved jule afslutning deler holdet  i 2.
De som gerne vil træne seriøst til konkurrence svømning fragår holdet til jul, og fra januar 2020 trænes de målrettet til at overgå som konkurrence svømmere fra sæson 2020 / 2021. Trænings tiderne forbliver de samme.
De svømmere, som endnu ikke er helt klar til konkurrence svømning, fortsætter som før jul.
 
 
Husk at læse Varde Svømmeklubs forældreinfo.

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Vandgymnastik (Gym)

Vandgymnastik:

 • at tilpasse gymnastikken til holdets evner og alder
 • at styrke alle muskelgrupper
 • at opnå fysisk og psykisk velvære i et godt socialt fællesskab

Vandgymnastik kræver ingen svømmefærdigheder.

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Motionssvømning (Mot)

Motionssvømning

 • at svømmerne får motion
 • der svømmes efter eget behov i eget tempo
 • at deltage i socialt samvær med andre
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Voksen (VOK)
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Vandskræk (Van)

Vandskræk til vandglæde:

 • at skabe tryghed ved at være i vandet
 • at deltagerne lærer de mest bassale ting hvad angår svømning (få hovedet under vand, flyde eller på anden måde bevæge sig gennem vand)
 • holdet skal fungere som bassis for, at man kan begynde at lære at svømme og deltage i undervisningen på andre hold.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)